Læs vores privatlivspolitikPrivatlivspolitik

Mette F., tag opgave alvorligt: Hvordan skal vi et helt Danmark igen?

Af Henrik Dalgaard,byrådsmedlem (K), i Vesthimmerland,

Angående demokratisk ødelæggelse: Jeg tror, at uanset om du er rød eller blå, så er det fuldstændig ødelæggende for vores demokrati, det vi er vidne til i dag. Respekt for, at der er flere veje til målet, men måden, man kommer dertil på lige nu, er helt utilstedeligt.

Jeg tror, at vi alle sidder med hver vores syn og holdning på de seneste ugers politisk kaos.

Men der også kun de 179 mandater, der sidder på Christiansborg, der kan få skabt sammenhæng i vores land igen.

Vi har tidligere haft tradition for det, vi kalder ”den danske model”, hvor man samler Folketingets partier, brancher og relevante eksperter, når der skal træffes vidtrækkende beslutninger. Og der skal vi tilbage snarest.

Vi sidder lige nu og ser så grove opslag over for folkevalgte, eksperter, meningsdannere , og mellem almindelige dansker på de socialemedier.

Og hvorfor så det?

Det skal da gå sådan, når man ikke sikrer nogen form for konsensus i de politiske beslutninger. Det kan da godt være, man ikke bliver enige om vejen dertil, men så har man da forsøgt, og alle er hørt og flertallet har talt.

Så kære Mette Frederiksen.

Nu tager du dit embede alvorlig og indkalder alle partiers politiske ledere og gruppeformænd, med kun ét punkt på dagsordenen: Hvordan skaber vi et helt Danmark igen?